אני ומשפחתי זוכים יומיום לקטוף, לאכול ואפילו לחלוק מהשפע הגדל בחלקת האדמה הקטנה סביב ביתנו. עם ההשקעה בשימור וטיפוח האדמה אנחנו מבינים שנוצרת לא מעט פסולת בתהליכים השוטפים של תחזוקת הגינה, בעיקר ב-3 תחומים:
מערכת השקייה – החלפות של חלקי מערכת השקייה.
גידול שתילים – שימוש בעציצי פלסטיק לגידול שתילים, שלאחר השתילה מסתיים השימוש בהם.
הדליות ותמיכות אחרות – חוטי ניילון לקשירות והדליות. בסיום העונה הם נדרשים להפרד מהצמחים שנעזרו בהם כדי שאלה יהפכו לקומפוסט.
הפסולת הנוצרת אמנם מוצאת את מקומה הרחק במטמנה (במקרה הנורא) או במפעל מחזור (במקרה הגרוע), אך בשורה התחתונה היא מזהמת מאוד את האדמה בחצר האחורית של מישהי אחרת איפשהו (שיצא במקרה שאני לא היא). (עוד בנושא)
למה? או יתרונות וחסרונות
עלות כספית
הפתרונות המוצעים בהמשך עולים (מעט) יותר בעת הרכישה בחנות האהובה עליכם, אך מביאים לחיסכון פשוט בזמן ומאמץ לאורך העונות ובמעברים ביניהן.
עצלנות
פה אנחנו מנצחים. בסוף יום אנחנו נמנעים מהתעסקות בהפרדת פסולת (לא אורגנית) ופינוי שלה. התקלות במערכת השקייה פוחתות, וגם כשהן קורות עבודת התיקון קלה יותר.
זמינות
חלק מהפתרונות זמינים (מאוד) וכבר נמצאים אצלך בגינה בלי ששמת לב (עד עכשיו). חלקם דורשים מאמץ יותר מיוחד (וחד פעמי). האמת שפשוט ראינו את כמות הפסולת מצטמצמת (ומתקרבת לאפס) מצעדים פשוטים, הרצון להתקדם בתהליך גבר ומכשול הזמינות איבד מחשיבותו.
The post אפס פסולת: בגינת המאכל הביתית וקצת יותר first appeared on בידיים.