Quantcast
Channel: בידיים
Viewing all 395 articles
Browse latest View live

ארגז טעינה לטאבלטים

$
0
0

כמו ששמו לב חדי העין, התבססתי על ארגז של רתכת אלקטרודה של זיקה. יתרונותיו הם שהוא בנוי לסחיבת משקל דומה יחסית, בעל בטנת ספוג קשיח לריכוך מכות, ידית נשיאה נוחה והעבודה שהוא היה בנמצא.

כמנהגי בקודש הלכתי לתוכנת השרטוט האהובה עלי, Onshape, כדי לעצב את… הכל. וזה מה שיצא (כאן קישור לתכנון). בצד שמאל למטה בתוכנה אפשר לראות את כל החלקים בשמם כמו שאתייחס אליהם בשלבים הבאים.

התכנון בתוכנת CAD היה במקרה הזה קריטי ביותר, כיוון שאת הכיסים של הטאבלטים רציתי לחתוך בלייזר ולצורך זה היה הכרחי להיות מדוייק. הטאבלטים הם Lenovo מדגם TB2-X30L עם מעטפת דמויית עור תואמת. המודל חשוב למי שרוצה להשתמש בקבצים לצורך יצירת ארגז לטאבלטים אחרים ואז בטח המידות יצטרכו להשתנות מעט.


8 פרויקטים שמוכיחים (לפחות לי) שהדפסה ב3D היא לא סתם גימיק אלא באמת מועילה

$
0
0

כשמחפשים באתרים שמרכזים קבצים להדפסה בתלת מימד, אפשר להתבלבל רגע ולתהות האם הטכנולוגיה הזו מצדיקה את עצמה, מבחינת ה"מתנה שלה לעולם". ערימות על ערימות של פסלונים של כל מיני יצורים, וואזות פסיכודאליות ואינסוף מעמדים לסמארטפונים. אז החלטתי לשתף אתכם בכמה מהפרויקטים שעשיתי השנה, ככה על הדרך, כשהמשותף לכולם הן שתי נקודות: כולם פותרים בעיה שנתקלתי בה ונפתרה תוך פחות מ24 שעות של תכנון, מידול והדפסה, ושבלי מדפסת תלת מימד לא הייתי יכול לבצעם, במסגרת הזמן הזה או באיכות הזו. אשתף גם לכל פרויקט קישור לקובץ המקור.

ידית לדלת הזזה

פנה אלי אביה של זוגתי, והראה לי ידית קטנה וישנה לדלת הזזה, כזאת שכבר אי אפשר למצוא, וביקש ממני לייצר אחת. היתרון בידית כזו קטנה היא שכשהדלת פתוחה הידית לא תופסת המון מקום על הדלת ומפריעה לדלת להיפתח במידה מינימלית בלבד. הידית מורכבת משני חלקים. דיסקית שמתחברת לדלת עם שקע לראש בורג משושה. אז מחברים את הדיסקית עם ברגי סיבית לדלת, והבורג שפונה החוצה מוברג על הידית עצמה.

לקובץ הפתוח ב-Onshape

 ידית לדלת הזזה. המוצר הסופי

ידית לדלת הזזה. המוצר הסופי

מתקן לסורק התלת מימד

הסורק תלת מימד שלנו הגיע בלי מתקן. לא רציתי סתם להניח אותו על השולחן. אחרי הכל המכשיר יקר. אז מידלתי והדפסתי לו תושבת שמתאימה בדיוק לו, כך שיוכל לעמוד זקוף תוך הפעלת לחץ קל מהתושבת על המכשיר.

לקובץ הפתוח בOnshape.

הסורק עומד במתקן

הסורק עומד במתקן

הסורק עומד - תמונה מלאה

מחזיק לאוזניות על מסך המחשב

על ציוד הקפי צריך לשמור טוב טוב במקום ציבורי כמו הסדנא שלנו, כיוון שקל מאוד להתעלל בו. אז החלטתי שאת האוזניות החדשות שקיבלתי לכל אחד ממחשבי הסדנא הדיגיטלית שלנו, נתלה על מתקן יעודי. האובייקט הכי גדול ורלוונטי היה המסך, אז הכנתי את המתלה כך שייתפס על 3 מ"מ של עובי מסגרת המסך מלפנים וישען על החלק העליון של המסגרת כך שאפשר יהיה לתלות את האוזניות מאחור. היה חשוב גם לייצר מתלה מספיק ארוך כדי שהאוזניות לא יפלו ממנו. לבסוף, הוצאתי מהמתלה עיגולים גדולים של חומר ממרכזו כדי להפחית את כמות החומר, מבלי לפגוע משמעותית ביכולת של המתלה להחזיק את האוזניות.

לקובץ הפתוח בOnshape.

מעמד לאוזניות על מסך LENOVO

מעמד לאוזניות על מסך LENOVO

מעמד לאוזניות - מקרוב

מעמד לאוזניות – מקרוב

מתקן לתליית כלים – ספציפי לשולחן שלנו

בזמנו, רכשנו לסדנא שולחן עבודה עם גב שעליו אפשר לתלות כלים, כיוון שהגב כולו מחורר בריבועים בגודל 1 סמ"ר. אממה, לא קיבלנו את ההתקנים לתליית הכלים, והזמן עבר (שנים!) והגיע הזמן להשתמש בשולחן (שכבר לסדנא הדיגיטלית ורק אז החל לממש את יעודו). אז נכנסתי לOnshape כמנהגי, ותוך 15 דק' כבר היו לי שלושה סוגים שונים של התקנים – וו לתלייה, קליפס חובק, וחריץ להשחלה. והרי הם לפניכם.

לקובץ התכנון בOnshape

המתלים על צלע השולחן

המתלים על גב השולחן

המתלים על צלע השולחן

מחברים והתקנים לשואב אבק

כשיש כלים שצריכים שישאבו אותם אבל אין להם התקן שאיבה או שההתקן לא מתאים לשואב האבק הקיים, מידול והדפסה בתלת מימד הופכים להיות כלים שימושיים מאוד. הכנתי מחבר בין ההתקן שאיבה של המקצוע לשואב האבק. הכנתי התקן שאיבה למלטשת שולחן (שלייף) והדפסתי את קונוס השאיבה שמתחבר לצינור השאיבה, ואפילו הכנתי פיה דקה יחסית שאין בסט הפיות של השואב, שמאפשרת לי להיכנס לכל מיני חורים קטנים שמתמלאת בהם נסורת.
לקובץ המשותף בOnshape. שימו לב – בתוך המסמך יש שלוש לשוניות בתחתית הדף, כל אחת מהן מובילה לאחד מהאובייקטים כאן.

המקצוע עם המחבר וצינור השואב מחובר אליו

המקצוע עם המחבר וצינור השואב מחובר אליו

התקן השאיבה למלטשת השולחנית

התקן השאיבה למלטשת השולחנית

הפיה החדשה לחורים קטנים

הפיה החדשה לחורים קטנים

סטופרים למגש הזכוכית של המדפסת תלת-מימד Raise3D N2

זה אולי איזוטרי וצדדי אבל עדיין ממחיש את הנקודה. הפרויקט הזה מחזיק את המגש שלא יזוז באחת המדפסות שלנו בסדנא. אני מאמין שרובכם לא תתקלו במדפסת הזאת כי היא לא מאוד פופלארית. ובכל זאת, איפה שהוא, מישהו יחפש את החלק הזה מתי שהוא. בעיצוב החדש שרואים כאן בתוך תוכנת השרטוט, זה אפילו יותר טוב מהחלק שרואים בתמונות החיות. בלעדי החלק הזה, משטח הזכוכית זז לצדדים בצורה המקורית שבה החברה ממליצה לתפוס את המשטח.

לקובץ המשותף בOnshape

מחזיקי המגש - מבט על

מחזיקי המגש – מבט על

מחזיקי המגש הישנים - מתחת למגש

מחזיקי המגש הישנים – מתחת למגש

אשפת חיצים חיצונית ומתקן להעמדת האשפה

תחביב שהתחלתי לפתח (ואני עוד לא משקיע בו מספיק) הוא ירי בחץ וקשת. אז הכנתי קשת, שכנראה במזל יצאה אחלה, ורכשתי חיצים מתאימים בהמלצת חבר. אבל לחיצים יש נוצות בקצה, ואם אני מצמיד אותם הנוצות נהרסות זו בזו. אז עיצבתי בOnshape אשפת חיצים שמחזיקה 12 חיצים במרחב סביר זה מזה כך שלא יפגעו. מה שמחבר בין שתי חתיכות האשפה הם ארבע מוטות פיברגלס של אוהלים (פשוט, לא?) וידית שיושבת על שניים מהמוטות ומאפשרת נסיעה מהצד. אחר-כך עיצבתי גם מתקן שיחזיק את האשפה באוויר ולידי תוך כדי שאני מתרגל קליעה למטרה. עכשיו רק נשאר לתרגל בצורה יותר רצינית.

לקובץ המשותף בOnshape

אשפת החיצים המיוחדת

אשפת החיצים המיוחדת

המתקן שמחזיק את החיצים בזמן שאני מנסה לפגוע במטרה שם

המתקן שמחזיק את החיצים בזמן שאני מנסה לפגוע במטרה שם

אהיל חדש למאוורר תקרה

את זה כבר שיתפתי כאן באתר, אז רק אציג את זה בתמונות וקבצים, ואם תרצו לקרוא עוד תוכלו לקרוא כאן.

לקובץ המשותף בOnshape.

קשה להביט עם המצלמה ישר על האהיל אבל הנה הוא

האהיל מוכן. נשאר רק לתלות ולקוות לטוב

האהיל מוכן. נשאר רק לתלות ולקוות לטוב

לסיכום

מידול והדפסה בתלת מימד הם כלים שפותחים המון אפשרויות חדשות. אפשר לתקן דברים שבלעדיהם לא אפשר היה לתקן, אפשר לעשות ניסיונות מרובים בקלות יחסית, עד שזה מצליח, אפשר לייצר דברים בצורות שאי אפשר לייצר במרחב חובבני בשום דרך אחרת, ויותר מהכל – אפשר להתאים פתרונות מאוד ספציפיים לצרכים נקודתיים. עידן חדש הגיע, בו לא צריך לייצר משהו בייצור המוני כדי שיהיה לי את הפתרון הטוב ביותר האפשרי לבעיה שלי. עידן חדש נפלא של ייצור בהתאמה סדרתית (על משקל ייצור סידרתי, Mass Customization במקום Mass Production)

 

 

מדריך גילוף כף –איך להפוך גזם שולי בצד הדרך לכף אכילה מסוגננת ושימושית

$
0
0

במדריך הבא אדגים איך ניתן לקחת גזם (של כמעט כל עץ!) שנזרק בצד הדרך ובמספר צעדים להפוך אותו לכף אכילה שימושית. לטעמי מימוש רדיקלי של עקרונות הפרמקלצ'ר "הבעיה היא הפתרון" ו"no waste".

שימו לב, אין באפשרותי לייצר מדריך מתומצת וקריא שגם מכיל כל פרט ופרט. אני לא מסביר במדריך הזה על טכניקות הפעולה עם הכלים השונים והוא בהחלט לא תחליף לליווי של יד מיומנת. בין אם חבר מנוסה או סדנת גילוף.

*אזהרת בטיחות – במדריך זה אני אדגים שימוש בכלים בעלי פוטנציאל פגיעה משמעותי. אנא מכם/ן עבדו ביראה וכבוד לכלים ולכוחם. זכרו לתת מענה לצרכיכם במהלך העבודה, לעבוד צמא או רעב זה הדבר המסוכן ביותר!

אז בואו נתחיל.

חזרה לילדות –דגמי פלסטיק

$
0
0

כשהייתי ילד הטלפון שקל שני קילו והיתה לו חוגה במקום מסך. שיחקנו סטנגה ומחבואים, ובנינו דגמי מטוסים. בתיכון הדרכתי בגדנ"ע אוויר, ולמדתי לבנות דגמים יותר ברצינות. שלושים שנה אחר כך נזכרתי בכמה דגמים שעדיין נותרו בקופסאותיהם, והנה עיסוק לכמה וכמה שעות פנאי

קערות אכילות בייצור ביתי –הגביע הקדוש של החד פעמי האקולוגי

$
0
0

שנים, אבל באמת שנים, חלמתי על להכין לאירועים שונים (בעיקר אירועים בחוץ, אבל לא רק) צלחות אכילות. למה? כי כלים חד פעמיים זה לא בא בחשבון, וכלים מתכלים הם סתם יקרים, וכלים רב-פעמיים שהיו האופציה העדיפה עלי (עד עכשיו, אלא אם אין לי זמן להתארגן, עוד תראו) – צריך לזכור להביא, וצריך לזכור להחזיר וזה יכול לשבת בשקית זמן רב מלוכלך ולהסריח וכל זה…

העניין הוא שכדי להגיע לכלים אכילים צריך שיטה שעובדת, ועובדת מהר יחסית, עם כמה שפחות בלאגן והתעסקות לפני ואחרי ההכנה.
והנה… לפני כמה חודשים התגלגל לידי הפתרון הכי טוב שמצאתי עד עכשיו, והוא אפילו לא איזה מכשיר של היפים שאי אפשר להשיג אלא מגרמניה בהזמנה אישית. זה מדהים.

את המכשיר תוכלו למצוא בעצמכם ברשת, ואחסוך לעצמי כרגע את הפרסומת הגלויה, ואתרכז בעשיה עצמה.
כמו שאציין בהמשך, אפשר להכין את הקערות ממגוון פחממות, ואספר על זה בסיכום. כרגע אתרכז בזה שהבטחתי לבני שביומולדת שלו (שתמיד נערכת בצל יער טבעון בנקודות משתנות) נכין צלוחיות רב פעמיות לאורחים. וזה מה שעשינו. החלטתי על המספר 15 צלוחיות לניסוי כלים ראשון.

רינגים

$
0
0

עץ האיזדרכת בחצר הסמוכה נפל בסופה, והגוזם הסכים לפרוס לי פרוסה מהגזע.

כיוון שהעץ מאבד נפח בעת הייבוש, ורוב איבוד הנוזלים נעשה דרך הגדם, יש לאטום את הגדם עם מה שיש – לפחות צבע סמיך או דבק פלסטי. אפשר גם להדביק ניילון, נייר וכו', ולהשאיר בצד לכמה חודשים טובים.

בתמונה פרוסה חתוכה לרוחב וסדוקה עקב איטום לא מוצלח – מרחתי בטעות על הגדם סיד ולא צבע פלסטי. מתחתיה ענף ארוך יותר ודק יותר שקצותיו נטבלו בפחית צבע פלסטי ישן (ונסדקו גם הם…)

החממה ההידרופונית –מערכות גידול הידרופוניות בכיפה גאודזית

$
0
0

היה הייתה לפני שנים רבות חממה שהיא כיפה גאודזית בעיר רחובות (כאן תוכלו לקרוא על הבנייה ועל ההסבה לחממה). הרבה ירקות גודלו ונאכלו מאז, במקומה של הכיפה והבית הפרטי בעיר רחובות ניצב היום בית דירות בן 6 קומות (כמו שבעיר צריך להיות…) בינתיים הכיפה דילגה לה למקום מושבי החדש ישן בשדמאמא, שתילי עצים רבים מאוד גדלו ופרחו בכיפה, בדרך ליעדם באדמת יער מאכל שדמה. עד שאמרתי חאלס, מרוב עצים לא רואים את הדום! הגיע העת לשינוי, אז בקיץ האחרון מצאתי את הזמן לעשות לכיפה שיפוץ יסודי מכף רגל ועד ראש. למעשה ממש הכל הוחלף חוץ משלד הברזל של הכיפה מסדר V2. בסופו של תהליך התקבלה חממה שהיא כל כולה הידרופונית עם 3 מערכות הידרופונית שונות, מאזנת דשן ומערכת השקיה פאסיבית מבוססת על מצופי ניאגרה

כפי שאתם רואים בתמונות, הכיפה יצאה מגניבה ביותר. אני מגדל בה בסביבות ה150 ירקות תבלינים ותותים, ועוד יש מלא מקום (בגידולי קיץ דלועים וסולניים למינהם נהיה יותר צפוף).

אז במדריך זה אסביר את השדרוגים והאלמנטים השונים במערכת. מומלץ מאוד לקרוא עד הסוף, יש טוויסט מפתיע בעלילה…

השלבים בהקמת החממה הגאודזית:

  1. התקנת רצפה מיריעות ברזנט איכותיות עדיף לבן, לא צריך חיפוי לרצפה אם אתם בונים את הדום על הגג או על אספלט.
  2. הקמת שלד הברז של הכיפה.
  3. הוספת לאטות עץ 2X4 לחלונות וקרשי  2X10 למתיחת יריעת הפוליאתילן בחלקה התחתון של הכיפה.
  4. הקמת מערכות המים ופריסת הצנרת הקבועה.
  5. פריסת מערכת האוויר.
  6. פריסה מערכת התאורה והחשמל ומערכת הגיבוי הסולארית v12 (המע' הסולארית תוסבר במדריך אחר) מומלץ להיעזר בחשמלאי מוסמך!
  7. בניית המערכות ההידרופוניות (אפשר לעשות בסוף, רק אתם עלולים להתבשל)
  8. כיסוי הדום עם יריעת הפוליאתילן.
  9. פתיחת חלונות אוורור והתקנת ונטה.

איך (ולמה) לעשות מודינג למאוורר תקרה

$
0
0

האמת, אבל האמת, שהכל התחיל בזה שרציתי לנסות את כוחי בתחרות הזו – Dare to Repair באתר הבינלאומי לתיקונים ifixit. אאמ;לק לכם – התחרות הסתיימה לפני שאני סיימתי את הפרויקט. אבל זה פחות חשוב, כי זה היה מאתגר וכיף.

אז רגע על הבעיה. המאוורר, מאוורר תקרה פשוט של חברה מוכרת, על אף שנקנה לפני שלוש שנים, כנראה תוכנן עוד בתקופת נורות הליבון, כשהגודל לא קבע. אם אתם זוכרים את נורות הליבון, העוצמה שלהם כמעט ולא הושפעה מגודל הנורה. המרכיב ששלט בעוצמה היה העובי של חוט הלהט, וכל הנורות היו פחות או יותר באותו הגודל. לכן, בתקופה ההיא, האהיל של מאוורר התקרה יכל להכיל שתי נורות בטווח רחב של עוצמות לפי הצורך והרצון של המשתמש.

אבל העיצוב של בית הנורות לא התעדכן מאז, כשדווקא בשוק הנורות הביתיות חל שינוי גדול. נורות הליבון נעלמו כלא היו, ונשארו בשוק הE27 (שזה הסימן שמתאר את התבריג הרגיל והמסורתי של בתי הנורות), שתי מתחרות: הCFL או Compact Fluorescent Lamp, שלקחה את הפלורוצנט והקטינה אותו, והLED, שכבר כולם למדו להכיר, כנורה עוד יותר חסכונית, אך עם מעט מגבלות חדשות משלה.

במדריך זה לא אתעסק בדיון הנוקב בין סוגי הנורות (דיון זה כבר ערכתי לפני כמה שנים בשני מאמרים כאן באתר [1,2], ואם השתנה מאז משהו, אז הוא השתנה לטובת הפסיקה שלי דאז. שווה לקרוא למי שמתעניין). רק אומר שעל אף הנטייה המוצהרת שלי לנורות LED, המטרה הייתה להצליח להגביר את התאורה דווקא עם נורות CFL. הבעיה עם הפלורוצנטיות הקומפקטיות היא שדווקא אצלן הכי מורגש שהגודל כן קובע. ככל שהן יותר גדולות הן בעלות הספק רב יותר ומקרינות יותר Lumen (נדבר על יחידת מידה זו בהמשך) – זה לא הפקטור היחיד שקובע את כמות האור אבל הגודל בהחלט משפיע.

העניין הוא, כמו שכבר ציינתי, שבגוף התאורה של מאוורר זה, הזכוכית מגבילה את גודל הנורות כיוון שהיא מאוד צמודה לגוף עצמו. הזכוכית במצב כזה מאפשרת רק להשתמש בנורות הקטנות ביותר, וזה פשוט לא היה מספיק.

לכן, החלטתי לנסות להגדיל את החלל שבו הנורות נמצאות, על ידי הרחקת הזכוכית מגוף התאורה, וכך יוכלו להיכנס נורות גדולות יותר. החלטתי גם שאמדוד את השינוי בשטף האור כדי לראות שבאמת ההשקעה השתלמה, ולא רק אנסה לשער את השינוי מהחוויה האישית שלי.


ארונית לחדר האמבטיה –חלק ג'

$
0
0

הפעם נמשיך ונספר על הקורות אותנו בעת ההרכבה – גימור, הרכבה ודלתות, ובייחוד מה קורה כאשר הנגרות נטו פוגשת את העולם האמיתי. הנה קישור לחלק א' ולחלק ב' בעלילות הארונית.

בוצ'ר בלוק

$
0
0

בוצ'ר בלוק הוא "קרש חיתוך" מסורתי, בו החלק הנראה לעין עשוי משבצות סיבי גדע של העץ. השיקול היה שסיבי הגדע רכים יותר, וישחקו פחות את להב סכין הקצבים. כיום להבי הסכינים משובחים ועמידים יותר, והקצבים עברו ללוחות חיתוך מחומר פלסטי אנטיבקטריאלי.

היום עם שלל הכלים החשמליים העומדים לרשות הנגר, רק משוגע ינסה להכין בוצ'ר בלוק בעזרת כלי נגרות ידניים – ובכן, יש לנו פה משוגע

סטופ מושן (Stop Motion) למתחילים

$
0
0

סטופ מושן (Stop Motion) היא שיטת עריכה לצילום סטילס שבעזרתה ניתן לגרום לאשליה כי חפצים דוממים זזים בכוחות עצמם.
אפשר לעשות דברים מדהימים בשיטה זו. רובכם בטח מכירים חלק מהסרטונים והסרטים שנעשו בטכנולוגיה הזו ואפילו לא חשבתם / ידעתם את זה.
כאן למטה הדבקתי מעט דוגמאות לדברים מרהיבים ומסובכים, אך בפועל המדריך הזה ייקח אותכם לשימוש הרבה יותר פשוט בסטופמושן, לצורך הצגה של תהליך בנייה כלשהו. אם כך, אציג בפניכם "הקמה" של סטודיו פשוט מאוד שניתן לארגן תוך פחות מ10 דקות כדי לאפשר צילום יחסית נקי של סרטון סטופמושן להדגמת פירוק ו/או הרכבה של מוצר או פרויקט כלשהו.

עשרת סרטים מפורסמים באורך מלא שנעשו בטכניקה זו:

סרטון נחמד שמסביר על היתרונות בשימוש בסטופמושן ביצירה שלכם:

דוגמא לעבודה מטורפת אבל סטינג יחסית פשוט:

את זה אני אוהב ממש למרות שהוא לא מוכר במיוחד:

אוטומטה –מנגנון פשוט בעבודת עץ

$
0
0

כאמור, המטרה הראשונה של מדריך זה היא להוות פעילות חוויתית בלימוד טכניקות עבודה בעולם הוראת המייקינג. תלמידים (ואנשים בכלל) שיעבדו עם מדריך זה צעד אחר צעד, ילמדו מיומנויות שונות, ובסופן יקבלו תוצר נחמד שאפילו זז ועושה פעולה, והכל מחומרים פשוטים זמינים ועם כלים לא יקרים.

השלבים של המדריך יהיו מסודרים כך שכל השלבים שיכולים להעשות במקביל נמצאים ראשונים, ורק אז השלבים מצויינים השלבים שדורשים סיום של שלבים ראשונים. את התכנית של חלקי האוטומטה, לצורך השוואה וסדר ניתן למצוא בקובץ זה: AUTOMATA – Real Size Plans

למודל התלת מימדי בOnshape שעליו עבדתי עוד לפני שבכלל התחלתי לסיים את התרגיל, אפשר להגיע מכאן. לעוד מידע על תוכנת Onshape ויתרונותיה, עדי לנסות ולהבין למה תמיד משתלם לעבור במידול בתלת מימד לפני שמתחילים פרויקטים גדולים ו/או מורכבים, כאן.

אז בלי עוד הקדמות, ניגש לעבודה.

מסגרות לתמונות

$
0
0

מסגרות לתמונות במידות סטנדרטיות אפשר לקנות באיקאה, ואפשר גם לשדרג במשהו את המסגרות – הנה דוגמא ישנה בה נוסרו סרגלי עץ ומוסמרו למסגרת:

איך להזין מדריך באתר "בידיים"–הדרכה טכנית

קופסאות עץ –חלק א'–מבוא והכנת העץ

$
0
0

קורת עץ אלון בעובי כ- 2 ס"מ נפרסה ידנית למידות המקורבות של הקופסאות המתוכננות


מה אפשר לעשות עם דגם של אופניים

$
0
0

לפני כשבועיים, בבית ספר אורט טבעון התקיים המייקתון המסורתי של תכנית ג'אם טק בשכבה י', והשנה, לרגל חגיגות ה-200 להמצאת האופניים, הנושא היה… אופניים! אבל, מכיון שהיינו מוגבלים בזמן ובטכנולוגיות ייצור, החלטנו שאת חלק מהפרויקטים יבצעו התלמידים על דגם מוקטן של אופניים. וכך זה התחיל.

איך בונים רוטוט (רובוט מרצד, או wigglebot)

$
0
0

ה"רוטוט", או כמו שנקרא בלעז "Wigglebot" הוא לא באמת רובוט, כאמור. התועה שלו היא רנדומלית כמעט לחלוטין, כשכל השליטה נעשית פרה-הפעלה, על ידי בחירת ומיקום המרכיבים. אפשר לראות ברשת גדלים שונים של רוטוטים. מציע לשים לב, שאם אתם מעוניינים ברוטוט בסדר גודל של זה שאתם צופים בו כאן, דאגו שהמנוע יהיה מספיק חזק. בפעם הראשונה שביצעתי את הפרויקט, הרכבנו מנועי רטט קטנטנים וכמעט ולא הייתה תזוזה. בדקו זאת לפני.

אבל רגע, למה בכלל לבצע את הפרויקט הזה? ובכן, זאת שאלה חשובה שאין להקל בה ראש. מטרת הפרויקט היא להביא להתנסות יחסית חופשית בבניית דבר מה שמערבת קצת חשמל, הלחמה, הדבקה בדבק חם, חיתוך במספריים, עיצוב כללי וגם קצת פיזיקה (במובן של השיחה שמתנהלת תוך כדי, שמנסה לברר למה בכלל שהרובוט ירטוט ואיך משנים את אופן הרטיטה). הפרויקט יחסית קצר, והתוצר שלו חמוד. הערך של הפרויקט הוא היותו מתאים ללמידה מעשית של כל התחומים הללו, וככזה הדגש הוא על התהליך ולא על התוצר. וזה גם פשוט כיף לראות את זה עובד.
אז בואו נתחיל.

קופסאות עץ, חלק ב'–קופסת זנביונים

$
0
0

בעקבות סרטון של פול סלרס, בניתי כמה קופסאות קטנות ופשוטות לתרגול הכנת מחברי זנביונים.

לאחד משני חלקי מחבר כזה צורת זנב יונה, ומכאן שמו. יש יותר משתי דרכים לסמן, לנסר ולהתאים מחבר כזה. אצל האינגליזים יש אנשי pins first, ויש אנשי tails first. ההבדלים ביניהם הם כמו בין אלה שמשחיזים באבני מים לבין אלה שמשחיזים באבני יהלום – וכל צד מגן על עמדתו בחירוף נפש דתי ובלהט משיחי. ביידיש הרצוצה שלי אומרים –  "מין קן אזוי אונד מין קן אזוי" – שזה בערך "אפשר כך ואפשר כך".

 

איך בונים רוטוט (רובוט מרצד, או wigglebot)

$
0
0

ה"רוטוט", או כמו שנקרא בלעז "Wigglebot" הוא לא באמת רובוט, כאמור. התועה שלו היא רנדומלית כמעט לחלוטין, כשכל השליטה נעשית פרה-הפעלה, על ידי בחירת ומיקום המרכיבים. אפשר לראות ברשת גדלים שונים של רוטוטים. מציע לשים לב, שאם אתם מעוניינים ברוטוט בסדר גודל של זה שאתם צופים בו כאן, דאגו שהמנוע יהיה מספיק חזק. בפעם הראשונה שביצעתי את הפרויקט, הרכבנו מנועי רטט קטנטנים וכמעט ולא הייתה תזוזה. בדקו זאת לפני.

אבל רגע, למה בכלל לבצע את הפרויקט הזה? ובכן, זאת שאלה חשובה שאין להקל בה ראש. מטרת הפרויקט היא להביא להתנסות יחסית חופשית בבניית דבר מה שמערבת קצת חשמל, הלחמה, הדבקה בדבק חם, חיתוך במספריים, עיצוב כללי וגם קצת פיזיקה (במובן של השיחה שמתנהלת תוך כדי, שמנסה לברר למה בכלל שהרובוט ירטוט ואיך משנים את אופן הרטיטה). הפרויקט יחסית קצר, והתוצר שלו חמוד. הערך של הפרויקט הוא היותו מתאים ללמידה מעשית של כל התחומים הללו, וככזה הדגש הוא על התהליך ולא על התוצר. וזה גם פשוט כיף לראות את זה עובד.
אז בואו נתחיל.

קופסאות עץ –חלק ג'–קופסת גרונג עם מכסה

$
0
0

בביקור בנגריה של חברי יניב צדה את עיני קופסא קטנה. בניגוד לקופסאות בפוסט הקודם, היו הפינות מנוסרות בזווית 45 מעלות. ניסור כזה מחייב דיוק עד כדי צורך בבניית ג'יג מיוחד, ואולי גם חיזוק נוסף להדבקת הפינות. לאותה קופסא גם היה מכסה – אז הנה הגירסא שלי

Viewing all 395 articles
Browse latest View live